Menu

EDJ NA OŠ APAČE

EDJ NA OŠ Apače

Na vrtiljaku večjezičnosti

26. septembra smo tudi na naši šoli obeležili evropski dan jezikov. Učenci I. triade in vrtca so peli pesmico Mojster Jaka v različnih jezikih. Učenci II. in III. triade so krožili po različnih jezikovnih kotičkih in raziskovali jezike sosednjih držav, npr. italijanščino, francoščino, španščino, hrvaščino, nemščino, turščino itd.

Za uvod so si ogledali razstavljene predmete, npr. Mozartove kroglice, Eifflov stolp, beneško masko, turško kavo, kozarec za pivo itd., in skušali ugotoviti, iz katere države prihajajo. Države smo nato poimenovali, imena zapisali na lističe ter v učilnici pripravili jezikovne kotičke, ki so predstavljali posamezno državo.

Sledilo je poslušanje posnetkov sodobne pop glasbe. Učenci so se prepustili večjezičnosti skozi ples in petje, obenem pa so ugibali, v katerem jeziku je pesem. Poimenovanje jezika so izrazili tako, da so se postavili k ustrezni državi (jezikovnemu kotičku).

Za konec je sledilo še reševanje izzivov, ki so jih čakali v posameznih jezikovnih kotičkih, npr. Si na dopustu v Italiji in želiš naročiti sladoled. Kako bo potekal pogovor? Pri reševanju izzivov so jim bili v pomoč splet, slovarji, sošolci in učiteljica. Igro vlog v izbranem jeziku so uprizorili in posneli s telefonom.

EDJ1       EDJ2   EDJ3

Hitri kontakt

Telefon-tajništvo  02 5698116
- ravnateljica 02 5698117
- pomočnik   02 5642296
- kuhinja 02 5642291
Telefon –podružnica: 02 5698100