Menu

PODJETNOST V IZOBRA┼ŻEVANJU

Podjetni┼ítvo┬ź Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje pro┼żnega prehajanja med izobra┼żevanjem in okoljem v osnovnih ┼íolah

V februarju 2017 je Ministrstvo za izobra┼żevanje, znanost in ┼íport objavilo prvi javni razpis s podro─Źja razvoja podjetnosti v izobra┼żevanju v razvojni perspektivi 2014-2020 in sicer razpis z naslovom ┬╗Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje pro┼żnega prehajanja med izobra┼żevanjem in okoljem v osnovnih ┼íolah┬ź.

Opis projekta
Kompetenca samoiniciativnosti in podjetnosti je ena od 8 klju─Źnih kompetenc v Evropskem referen─Źnem okviru za klju─Źne kompetence za vse┼żivljenjsko u─Źenje. Osnovni cilj projekta je, tako so zapisali na spletni strani Ministrstva za izobra┼żevanje, znanost in ┼íport, z ukrepi spodbujati razvoj kompetence podjetnosti in jo transverzalno umestiti v celotno vertikalo izobra┼żevanja. Na Ministrstvu ┼żelijo opolnomo─Źiti ┼íolajo─Źe z znanjem in spretnostmi, ki jih bodo znali uporabiti po kon─Źanem ┼íolanju. S spodbujanjem kompetence podjetnosti se bo izobra┼żevanje odprlo in bo omogo─Źen pro┼żnej┼íi prehod med izobra┼żevanjem in okoljem. Z na─Źrtovanimi razvojnimi ukrepi ┼żelijo zagotoviti prakti─Źne izku┼ínje ┼íolajo─Źim, nau─Źiti jih, kako pridobljeno znanje uporabiti izven izobra┼żevalnega sistema, kako delovati proaktivno in samoiniciativno, kako v inovativnem okolju ter kako izbrati in voditi svojo karierno pot.

Povezave

Predstavitev projekta

Publikacije UE

Hitri kontakt

Telefon-tajni┼ítvo  02 5698116
- ravnateljica 02 5698117
- pomo─Źnik   02 5642296
- kuhinja 02 5642291
Telefon ÔÇôpodru┼żnica: 02 5698100