Menu

MIZS       ZRSS      ESS    POGUM

 Erasmus

 

 

e-Mag Umwelt und Nachhaltigkeit -eUmNa

eTwining projekt: e-Mag Umwelt und Nachhaltigkeit -eUmNa
V okviru eTwinning projekta ┬╗e-Mag Umwelt und Nachhaltigkeit -eUmNa┬ź so u─Źenci 8. razreda v ┼íolskem letu 2019/20 pri pouku nem┼í─Źine sodelovali z u─Źenci iz Nem─Źije, Poljske, Italije in Gr─Źije ter se posve─Źali okoljskim temam.
https://twinspace.etwinning.net/90264/home
V sklopu projekta sta nastali dve bogati izdaji e-revije z naslovom na┼íega projekta. U─Źenci so predlagali teme, pisali ─Źlanke, ki so povezani z njihovim do┼żivljanjem okoljske problematike ter so povezani z njihovim lokalnim oz. regionalnim okoljem, brali so ─Źlanke drugih u─Źencev in le te komentirali ter izrazili svoje mnenje, izdelovali plakate in naslovnici e-revije ter logotip projekta, s pomo─Źjo ustreznih aplikacij izdelali besedne obla─Źke, kri┼żanke in premetanke, iskali stripe z okoljsko tematiko ter le te komentirali, likovno poustvarjali logotip recikliranja, organizirali razli─Źne akcije v ┼íoli ter o njih poro─Źali. V narodnostno me┼íanih skupinah so nastale didakti─Źne igre na tematiko okoljske vzgoje.
Cilje projekta smo dosegli, saj so u─Źenci aktivno sodelovali pri ozave┼í─Źanju o odgovornosti, ki jo imamo vsi do na┼íega okolja. Spoznali so, da je trajnostni razvoj globalni cilj, ki ga lahko uresni─Źujejo z dejavnim sodelovanjem. Prav tako so u─Źenci razvijali jezikovne kompetence, kot so razumevanje, sporazumevanje, izra┼żanje, argumentiranje ter analiziranje informacij. Utrjevali in poglabljali so svoje znanje nem┼í─Źine ter razvijali kompetence digitalne pismenosti (posve─Źali pozornost varnosti na spletu ter avtorskim pravicam, spoznavali funkcije in mo┼żnosti twinspaca, rokovali z razli─Źnimi spletnimi aplikacijami). Obenem pa so u─Źenci razvijali ┼íe ostale kompetence vse┼żivljenjskega u─Źenja.
S pomo─Źjo projekta smo pri pouku nem┼í─Źine vplivali na oblikovanje stali┼í─Ź do okoljske problematike, razvijali ob─Źutljivost za odkrivanje kratkoro─Źnih in dolgoro─Źnih ekolo┼íkih posledic ter sposobnost ustreznega ravnanja.

V projektu je nastalo bogato gradivo, ki je dostopno ┼íir┼íi javnosti in se lahko koristi za razli─Źne namene.

Kot ┼íola smo najbolj ponosni na akcijo zbiranja pisal, ki smo jo v sklopu projekta izvedli oktobra 2019. V akciji niso sodelovali samo u─Źenci in u─Źitelji ┼íole, k sodelovanju smo pritegnili vrtec, star┼íe ter ob─Źane ob─Źine Apa─Źe. Na┼ío zbiralno akcijo je podpiral tudi ┼żupan ob─Źine.

https://view.joomag.com/e-mag-umwelt-und-nachhaltigkeit-eumna-e-amg-umwelt-ausgabe-1/0877929001571762859?short&

https://view.joomag.com/e-mag-umwelt-und-nachhaltigkeit-eumna-e-amg-umwelt-ausgabe-1/0201170001589355648?short&

 eUM1

eUM2

eUM3

eUM4