Menu

MIZS       ZRSS      ESS    POGUM

 Erasmus

 

 

Dopis za starše ob vrnitvi v šolo

Spoštovani starši

Po dveh mesecih se najmlajši zopet vračajo v šolske klopi. Ko smo se marca poslovili, nihče ni pomislil, da se bo tako zahtevno vrniti. Morda se nam zdijo ob tem določene zahteve neživljenjske, a zagotovo si ne bi odpustili, če bi ogrozili zdravje otrok, domačih ali pedagoških delavcev. Ta trenutek se nam poraja veliko vprašanj, dvomov in negotovosti, a stopimo skupaj čez to, da jih naši najmlajši ne bodo še po tej plati okusili. Situacija je že sama po sebi za njih naporna in nerazumljiva. Po najboljših močeh se potrudimo, da jim korake v šolo olajšamo in polepšamo. Nenazadnje smo jih pogrešali in se ponovnega snidenja zelo veselimo. Ker je temu tako, bomo zmogli tudi vse ostalo.

SKRB ZA HIGIENO, SOCIALNO RAZDALJO IN REDNO ZRAČENJE UČILNIC

V šoli bomo poskrbeli za redno higieno rok in dovolj higienskih pripomočkov. Učilnice se bodo veliko prezračevale, pri čemer bomo pazili, da otroci ne bodo izpostavljeni prepihu. Šolskih stvari ne bodo prinašali domov in tudi otroci naj ne prinašajo od doma igrač ali podobnega. Nevsiljivo bomo poskrbeli, da bodo sedeli v predpisanem razmaku. Tudi pri prehranjevanju bomo morali poskrbeti, da ne bo gneče, in da se skupine ne bodo srečevale. V kolikor bo vreme dopuščalo, bomo šli ven, pri čemer bomo poskrbeli, da bo vsaka skupinica imela svoj prostor na zelenici. V kolikor boste otroke primorani pospremiti v šolski prostor, morate biti opremljeni z masko, medtem, ko je otroci ne potrebujejo. V vsakem primeru se boste poslovili v prostoru za garderobo, kjer boste otroke po končanih obveznostih tudi počakali. V pomoč vam bo varnostnica. Da se bodo otroci lahko pozdravili z vsemi sošolci, tudi tistimi, ki ne bodo v njihovi skupini, nam bo omogočila telovadnica, ki je za takšno srečanje »na daleč« dovolj prostorna.

Čistilna ekipa OŠ APAČE bo poskrbela, da bodo prostori intenzivno in sprotno čiščeni.

ORGANIZACIJA MANJŠIH UČNIH SKUPIN

Pri organizaciji dela bomo morali upoštevati precej novih navodil, zato nujno potrebujemo podatke, da bomo delo lahko pravočasno načrtovali in organizirali. Otroci 1. a in b. razreda ter 1.,2, in 3. razreda podružnice bodo ostali v običajnih razporeditvah. Otroke 2. in 3. razreda bomo zaradi številčnosti morali razdeliti v 2 skupini. Poskrbeli bomo, da bo vsaka izmed skupin enak del pouka opravila s svojima učiteljicama – RAZREDNIČARKAMA.

JUTRANJE VARSTVO IN OPB

Starši, ki nimate druge možnosti, lahko pripeljete otroke tudi v jutranje varstvo. Ura pričetka bo odvisna od vaših potreb. Enako bo z oddelki podaljšanega bivanja.

Srčno radi bi te oblike ponudili vsem otrokom, ne glede na to, če je nujno ali ne, ampak ker bodo aktivnosti zelo omejene, otroci na medsebojni varnostni razdalji, in ker v skupini ne sme biti več kot 15 otrok, v OPB pa je prijavljenih skoraj 80 otrok prvega triletja, enostavno nimamo toliko razpoložljivega kadra. Z ostalimi oddelki še vedno izvajamo pouk na daljavo in učitelji ostajajo polno zasedeni tudi v tistih oddelkih. V kolikor pa oblike varstva potrebujete, otroke prijavite in bomo za njih z veseljem poskrbeli.

PREHRANA

V šoli bomo organizirali tudi malico, kosilo in za učence OPB popoldansko malico. Vaše želje in potrebe boste izkazali v novi prijavnici, ki velja le za to obdobje. Hrana se bo sprejemala in pripravljala po določenem higienskem protokolu, posoda in pribor bosta oprana na najvišjih temperaturah. Upamo, da bomo uspeli nabaviti čim več zelenjave domačega porekla.

Zaradi higiene, morebitne gneče na pitniku ali nepotrebnega zadrževanja v kuhinji ali jedilnici, JE ZELO PRIPOROČLJIVO, DA IMAJO OTROCI VSAK DAN ZRAVEN SVOJO PLASTENKO Z VODO.

ŠOLSKI PREVOZ

Organizirali bomo tudi šolski prevoz. Zaradi omejitev, ki veljajo v potniškem prometu, moramo nujno pridobiti podatek, koliko otrok se bo vozilo na določenih relacijah, da bomo v dogovoru z občino Apače lahko reševali situacijo. V kolikor bo kakšna sprememba voznega reda, boste pravočasno obveščeni.

Z vsemi informacijami vas bomo sproti in pravočasno seznanili. Tudi vi se po potrebi obrnite na nas.

Želimo si dober štart na novi poti, v želji, da bo to za otroke kljub vsemu čim manj neobičajna izkušnja.

Veselimo se ponovnega snidenja in vas lepo pozdravljamo.

Ravnateljica in kolektiv OŠ Apače

back to top