Menu

MIZS       ZRSS      ESS    POGUM

 Erasmus

 

 

TEHNIŠKI DAN – POKLICNO USMERJANJE V PRAKSI

TEHNIŠKI DAN – POKLICNO USMERJANJE V PRAKSI
Učenci 7. a-razreda OŠ Apače smo v četrtek, 17. oktobra 2019, preživeli nadvse zanimiv tehniški dan, saj smo se seznanili s poklici v naši okolici. Spremljali sta nas razredničarka Elizabeta in učiteljica Lea.
Najprej smo se odpravili k našim sosedom na Občino Apače. Sprejela nas je direktorica občinske uprave, mag. Severin Sobočan. Prijazno nam je predstavila delovanje Občine in nas popeljala po pisarnah, kjer smo spoznali strokovno sodelavko sprejemne pisarne, svetovalke za družbene dejavnosti, premoženjske zadeve, prostorsko planiranje in svetovalca za finance ter komunalnega delavca. Ugotovili smo, da je delo na Občini zelo zahtevno in da so uspešni zato, ker so dobro organizirani, natančni in imajo veliko znanja. Najbolj nas je presenetilo, da je predvideni proračun Občine za leto 2020 kar štiri milijone evrov.
Zelo zanimivo je bilo tudi v podjetju Eurodesign Apače. Sprejel nas je gospod Sandi Bevk. Popeljal nas je po proizvodnih halah in nam razložil postopke pri izdelavi pohištva. V podjetju so specializirani predvsem za pohištva za šole in vrtce (opremili so tudi naši šoli in enote vrtca). Pri izdelavi pohištva morajo slediti strogim standardom, uporabljajo lahko samo surovine evropskega porekla. Pohištvo pa izdelujejo tudi po naročilu za podjetja in posameznike.
Zadnji ogled je bil zanimiv predvsem za dekleta, saj smo obiskali Frizerski salon Yvonne. Gospa Yvonne nam je z veseljem predstavila svojo dejavnost in povedala, da ima svoj frizerski salon že 13 let. Poudarila je, da je pomembno, da si izberemo poklic, ki si ga želimo, saj bomo le tako zadovoljni in srečni. Skupaj s sodelavkama nas je tudi malo polepšala. Z urejenimi pričeskami smo zadovoljni odšli nazaj v šolo, kjer smo imeli še evalvacijo tehniškega dne.
Tehniški dan je bil zanimiv in poučen, saj smo spoznali številne poklice v naši občini in dobili odlične smernice pri izbiri poklica, ki nas čaka v prihodnosti.
Zapisale učenke in učenci 7. razreda

More in this category: « ZAHVALA Evropski znak kakovosti »
back to top