Menu

ZAKLJUČEK BRALNE ZNAČKE IN EKOBRALNE ZNAČKE

Brati pomeni početi podvige …

Tako pravi pesnik Tone Pavček.

 

In mi. Zato smo 10. april izbrali za zaključno prireditev bralne značke in ekobralne značke in v goste povabili pravljičarja Francija Rogača.

Franci, nekoč velik upornik, panker z irokezo, danes socialni delavec, pisatelj, pravljičar, ima zanimivo življenjsko izkušnjo. Spoznal je dno, a se je dvignil in uspel. Tudi to je najbrž vzrok, da je začel pisati pravljice.

 

Učence so učarale njegove pravljice o kresničku Balu pa o Rezki, ki premaga led, in o deklici Luni, ki so ji štrlela ušesa, o izgubljeni slončici ... Vse se končajo srečno in učijo otroke, da je v življenju potrebno biti pogumen, strpen in vztrajen.

 

Franci je mlajšim učencem predstavil svoje pravljice, starejšim pa opisal svojo žalostno zgodbo vzponov in padcev, ki jo lahko preberete tudi v knjigi Ključ brezdomca. Učence, zlasti mlajše, je navdušil z nastopom.

 

Skratka, Franci je polepšal in obogatil naš šolski dan, mi pa smo mu obljubili, da bomo odslej/ še naprej pridno brali vse zgodbe, tudi tiste, ki čakajo, da jih Franci še napiše.

 

back to top

Hitri kontakt

Telefon-tajništvo  02 5698116
- ravnateljica 02 5698117
- pomočnik   02 5642296
- kuhinja 02 5642291
Telefon –podružnica: 02 5698100