Menu

MIZS       ZRSS      ESS    POGUM

 Erasmus

 

 

V četrtek, 7. 2. 2019, je bilo na naši šoli še posebej slovesno, saj so devetošolke in osmošolec s kratkim kulturnim programom, ki se je dotikal Prešerna in njegove ustvarjalne poti ter Cankarjevega leta, z recitalom dokazali, da je lahko kultura na naši šoli na zelo visokem nivoju. Pika na i je bila seveda Zdravljica, slovenska himna, ki jo je v uvodu zapela tretješolka, in pevski zbor, ki nas je navdušil z dvema pesmima.
Po kulturnem programu smo nestrpno pričakovali prvi pesniški maraton. Vemo, da v naši prestolnici na Prešernovem trgu mogočno stoji Prešernov spomenik. V poklon Prešernu in drugim kulturnikom vsako leto ob kulturnem prazniku pri spomeniku poteka pesniški maraton – znani in manj znani Slovenci recitirajo in deklamirajo Prešernovo poezijo. Prešernov spomenik smo prestavili v avlo naše šole in pripravili
pesniški maraton ob Prešernovem spomeniku v Apačah.
Zvrstili so se številni nastopi, in sicer od najmlajših deklamatorjev pa do tistih malo starejših. Vsi so bili odlični. To, da so na oder stopile učiteljice, ki nas poučujejo, ravnateljica in župan, pa je bilo prvovrstno presenečenje. Zagotovo to ni bil prvi pesniški maraton v Apačah, saj že snujemo načrte, kako ga bomo izpeljali v naslednjem šolskem letu. Upamo, da se nam bodo takrat pridružili tudi starši, stari starši, bratje, sestre, tete in še kdo.

back to top