Menu

Rastem s knjigo

Obisk sedmo┼íolcev v knji┼żnici v Gornji Radgoni

┬╗Rastem s knjigo┬ź je nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture. Z njim se posku┼ía osnovno┼íolce in srednje┼íolce motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev ter jih spodbuditi k obiskovanju splo┼ínih knji┼żnic.

Projekt poteka v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobra┼żevanje, znanost in ┼íport, Pionirsko knji┼żnico ÔÇô centrom za mladinsko knji┼żevnost in knji┼żni─Źarstvo pri Mestni knji┼żnici Ljubljana (MKL), Zavodom RS za ┼íolstvo, Zdru┼żenjem splo┼ínih knji┼żnic, Sekcijo ┼íolskih knji┼żnic pri ZBDS, Dru┼ítvom ┼íolskih knji┼żni─Źarjev Slovenije in Dru┼ítvom slovenskih pisateljev.

V okviru projekta u─Źenci 7. razreda vsako leto obi┼í─Źejo Javni zavod Knji┼żnica Gornja Radgona. Letos so bili na obisku v torek, 9. 10. 2018. Knji┼żni─Źarka Katica jim je predstavila knji┼żnico, oddelke in postavitev knjig, preizkusili pa so se v iskanju gradiva v sistemu COBISS, ki ga imamo tudi v na┼íi ┼íolski knji┼żnici. Spoznali so tudi delo knji┼żni─Źarja.

Dan, ki so ga pre┼żiveli v dru┼żenju s knjigami in knji┼żni─Źarji, je bil pou─Źen in seveda tudi zabaven. Domov pa niso od┼íli praznih rok, saj je vsak sedmo┼íolec v dar prejel knjigo Nata┼íe Konc Lorenzutti Avtobus ob treh, ki jo bodo prebrali tudi za doma─Źe branje.

knjiga

v knjiznici

Skupaj navijajmo za branje!

 

Hitri kontakt

Telefon-tajni┼ítvo  02 5698116
- ravnateljica 02 5698117
- pomo─Źnik   02 5642296
- kuhinja 02 5642291
Telefon ÔÇôpodru┼żnica: 02 5698100